Блог

Тук разказваме още истории на успеха.

0
FacebookLinkedInEmail

Консултирахме euShipments при привличането на 7.5 млн. евро капитал за растеж

Екипът на xFigure консултира и подкрепи основателите на euShipments в процеса по набирането на капитал за развитие. Накрая, местния инвестиционен фонд BlackPeak Capital бе избран като подходящия партньор, който да подкрепи euShipments в постигането на стратегическите си цели. Стойноста на сделката е 7.5 млн. евро в замяна на значителен миноритарен дял.

Рязкият скок на онлайн пазаруването в цяла Европа по време на локдауните през 2020 и 2021 година, значително подпомогнаха растежа на превозвачи, агрегатори и фулфилъри в Последната Миля с фокус и капацитет в ecommerce. Към началото на 2021 euShipments вече е утвърдена като лидер на българския пазар за агрегиране на услуги за последната миля, като компанията също така има значително присъствие на румънския пазар. Доброто позициониране на местния пазар, допълнено от бумът в онлайн пазаруването в Европа, подтиква основателите да се оглеждат за възможности за растеж в чужбина, с фокус върху бързоразвиващия се регион на Централна и Източна Европа.

Амбицията на основателите за интернационална експанзия означава, че привличането на капитал за растеж се превръща в основно предварително условие за осъществяването на техните цели. Именно в тази ситуация екипът на xFigureFinance успява да подкрепи euShipments. С мениджмънта на компанията първоначално се заехме да развием стратегия за растеж (извън България и Румъния) и да разработим план за имплементирането ѝ. След това подготвихме нужната инвестиционна документация (тийзъри, финансов модел, инвестиционен меморандум и др). На последно място, успяхме да организираме конкурентен процес по наддаване, като в крайна сметка основателите се спряха на офертата на BlackPeak Capital и сделката беше финализирана в началото на 2022 г.

Друго интересно :

Меню