Блог

Тук разказваме още истории на успеха.

0
FacebookLinkedInEmail

УЕБИНАР: Правни аспекти и финансиране на соларни централи

На инвестициите в соларни проекти се гледа като на „новото злато“ и те обещават да бъдат шампион по доходност. На практика, процесът по структуриране на успешен фотоволтаичен проект е дълъг и изпълнен с редица специфични предизвикателства.

Това събитие е насочено към големи консуматори на енергия и инвеститори, които искат да научат повече за основните правни и финансови аспекти при изграждане на фотоволтаични централи над 5 MWp.

Присъединете се към нас на 10 Март 2022 от 10:00 часа, за да научите:

  • Каква е правната рамка на инвестицията във фотоволтаичен проект;
  • Специфики на процедурата за присъединяване към електропреносната мрежа;
  • Основни елементи на финансов анализ и проектно финансиране на фотоволтаични централи;
  • Насоки за подобряване възвръщаемостта на инвестицията;
  • Фондове и възможности за дялово финансиране в големи ВЕИ проекти.
Регистрирай се тук
Лектори:

Росица Чопева– партньор xFigure Finance

Росица Чопева има над 18 години опит в изграждането на финансова стратегия, договаряне на банково финансиране, привличане на инвеститори и сделки, свързани със сливания и придобивания.  Като водещ финансов експерт , който от 2012 година се занимава с проектно финансиране на фотоволтаични проекти Росица е участвала в някои от най-големите централи изградени в България. Само през последната година екипът на xFigure Finance работи по проекти с инсталирана мощност от над 115 MWp, като до момента са осъществили сделки за над 90 милиона евро с банки и инвестиционни фондове.

 

Адв. Пенчо Станчев -съдружник DPC

Адвокат Станчев е съдружник в Адвокатско дружество „Димитров, Петров и Ко.“ (DPC) и водещ експерт в областта на енергийното право, банково право и процесуално представителство. Пенчо консултира някои от лидерите на енергийния пазар във връзка с разнообразни регулаторни и лицензионни въпроси, свързани с дейността им. Той представлява и различни участници в сектора – производители на електроенергия, ВЕИ компании, търговци, оператори на разпределителни мрежи и крайни клиенти – в сложни енергийни спорове, включително търговски дела и обжалване на решения на регулатора.

 

Елеонора Иванова– основател Fininfo.bg

Елеонора Иванова е консултант по бизнес развитие и управление на проекти. Повече от 20 години се занимава с предприемачество, инвестиции, финансиране, интернационализация на бизнеса и развитие на международни мрежи. Инициирала и управлявала e десетки проекти с външно финансиране за български компании и организации, вкл. като партньор в международни консорциуми. Учредител и настоящ изпълнителен директор е на Българо-румънска търговско промишлена палата. През 2019 г. започва създаването на свой нов проект – Fininfo.BG – информационно–консултантска платформа за финансиране на бизнес проекти без аналог в България до настоящия момент.

Програма:

10:00 – 10:10 |  Официално откриване на събитието

10:10 – 10:50 | Правна рамка на инвестицията във фотоволтаичен проект, адв. Пенчо Станчев, DPC

10:50 – 11:30 | Финансов анализ и проектно финансиране за соларни централи, Росица Чопева, xFigureFinance

11:30 – 12:00 | Възможности за финансиране на големи ВЕИ проекти, Елеонора Иванова, Fininfo.BG

12:00 – 12:30 | Въпроси и отговори

 

Регистрация:

Можете да се регистрирате за участие в уебинара ТУК , като при включване в реално време ще можете да зададете въпроси  в онлайн чата на събитието.

 

Институционални партньори:

 

Друго интересно :

Меню